SEX – ce diferente sunt intre americani si europeni
La nivelul sau de baza, sexul este un comportament uman fundamental care transcende toate limitele. Dar în lumea contemporana, sexul a preluat noi întelesuri pentru adulti dintr-o varietate de medii.
Pentru a afla cum obiceiurile si preferintele sexuale variaza, cativa cercetatori au construit propria tehnologie de urmarire a mouse-ului atunci cand se foloseste calculatorul, care a permis studierea a 500 de americani si 500 de europeni (din Belgia, Marea Britanie, Spania, Elvetia, Portugalia, Polonia, Franta, Germania si Austria), într-un mod nou prin urmarirea miscarii cursorului mouse-ului.
Odata ce toti cei 1.000 de respondenti au finalizat simularea de urmarire a mouse-ului, s-au putut extrage date reale, numerice, prin analizarea locului în care diferiti utilizatori si-au plasat cursorul în diferite momente în timp.
Privind datele cursorului respondentilor, acest lucru dezvaluie cateva informatii interesante. Linia diagonala de taiere releva ca atat femeile americane, cat si cele europene au un favoritism egal pentru partea corpului în cauza.
În timp ce partile corpului, cum ar fi „umerii” barbatilor si „capul / fata”, sunt preferate în mod egal de catre femelele americane si europene, graficul dezvaluie unele diferente interesante. Femeile americane apreciaza „penisul”, „bratele” si „stomacul” fata de femeile europene, care apreciaza „spatele” si „fundul” într-o masura mai mare decat omologii lor americani. În plus, femeile americane apreciaza „pieptul” mai mult decat femeile europene care favorizeaza regiunea „înghinala” într-o masura mai mare decat omologii lor americani. O nota speciala aici este si faptul ca „penisul” si „bratele” împartasesc acelasi loc pe parcela împrastiata. Ceea ce putem deduce din aceasta este ca în timp ce respondentii de sex feminin din Statele Unite tind sa favorizeze „penisul” si „bratele” asupra omologilor lor europeni, în ambele grupuri, „bratul” este favorizat într-o masura mai mare ca „Penisul”.
Comparativ cu respondentii de sex feminin, preferintele dintre barbatii americani si barbatii europeni au aratat o variatie mult mai mica. Acest fapt este evidentiat de numarul de parti / regiuni ale corpului care se afla de-a lungul liniei diagonale centrale, de-a lungul careia europenii si americanii prefera partile corpului / regiunile cu aceeasi prevalenta. De remarcat este faptul ca americanii par a fi „cap la cap” barbati într-o masura mai mare decat omologii lor europeni, ceea ce este interesant dat fiind faptul ca aceasta situatie este inversata pentru respondentii de sex feminin.
O perspectiva esentiala din cele doua grafice este faptul ca barbatii sunt mult mai putin împartiti pe ceea ce-i plac decat femeile. Barbatii se refera la regiunile înghinale, în piept si la capat si arata o abatere mult mai mica fata de aceasta preferinta decat femeile în general, care prefera o gama mai larga de parti / regiuni. Partile de corp / regiuni sub o preferinta de 2% au fost excluse din grafic si, spre deosebire de femele acest lucru a cauzat mai putine parti / regiuni corporale în total pentru a face reducerea graficului masculin.
Cand vine vorba de educatia sexuala, barbatii americani conduc detasat: în medie, 58,4% dintre acestia au reusit sa identifice corect prostata, veziculul seminal, testiculul, colul uterin, trompele uterine, uterul si / sau ovarele. La celalalt capat al spectrului, doar o medie de 40% din femeile europene au reusit sa raspunda corect, sugerand probabil ca un curs de perfectionare este indicat. În ansamblu, europenii au raspuns în mod corect 41,9% din timp, în timp ce americanii au raspuns corect în 58,1% din timp.
Modul în care fiecare cultura abordeaza educatia sexuala poate explica aceste diferente în cunoastere. În America, adesea cunoscuta pentru numeroasele sale programe bazate pe abstinenta, cea mai mare parte a educatiei sexuale este limitata la un curriculum pentru sanatate sau stiinta în scoala. În multe tari europene, în special în Germania, Olanda si Franta, educatia sexuala se concentreaza mai mult pe deschiderea si confortul societatii cu sexualitatea, precum si pe accesul la serviciile de informare în domeniul sanatatii sexuale.