Dieta Zone – DE CONTINUAT
Ziua 1
Micul dejun – Omleta
50 grame de piept de curcan taiat cubulete, 2 albusuri de ou, 30 grame de cascaval, 1/3 lingurita de ulei de masline, 6 masline feliate SAU 2 alune sfaramate, 1 ceasca piure de mere facut in casa.
Preparare: Incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati albusurile. Dupa ce s-au prins putin, adaugati carnea, branza si maslinele. Coaceti omleta si pe partea cealalta si serviti-o cu piureul de mere.
Pranz – Salata de pui cu fructe
100g de piept de pui fiert sau pe gril taiat cubulete, 5 cesti de salata verde taiata, 1 mar taiat cubulete, 1/4 de ceasca de struguri mici, 1 lingurita de migdale pisate, 2 lingurite de mustar clasic, 2 lingurite de maioneza light, 1 lingurita otet de mere, 1/2 lingurita zeama de lamaie.
Preparare: Amestecati puiul, salata verde, marul si strugurii. Separat amestecati mustarul, maioneza, otetul si sucul de lamaie si turnati sosul rezultat peste restul ingredientelor.
Cina – Pui italian
100 g piept de pui taiat fasii pe diagonala, 3/4 ceasca ceapa taiata, 1/4 ceasca naut inmuiat in apa, 1 1/2 ceasca de rosii maruntite, 5 cesti de spanac tocat, 1 lingurita ulei de masline, 1/2 ceasca supa de pui, 1/2 lingurita sos Worcestershire din comert, 1 lingurita usturoi taiat feliute, 1 1/2 lingurita oregano, sare si piper dupa gust.
Preparare: Intr-o tigaie incalziti 2/3 din ulei. Adaugati puiul, 1/2 de ceasca de ceapa si sosul Worcestershire. Amestecati pana puiul este gata. Intr-o alta tigaie incalziti uleiul ramas si caliti ceapa, nautul, rosiile, spanacul, supa, usturoiul, oregano sarea si piperul. Puneti un capac si lasati la foc mic pana se inmoaie spanacul. Cand totul este gata, puneti legumele pe o farfurie si deasupra puiul.